Žiri

senka domanović

SENKA DOMANOVIĆ

Senka Domanović

Rođena 1982. godine, u Beogradu, SFRJ. Diplomirala filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu omnibus filmom ‘’Oktobar’’ 2011. godine. Godinama radi kao nezavisni filmski profesionalac na filmskim i televizijskim projektima različitog formata. Pored ovog iskustva njen umetnički razvoj i lično sazrevanje se kretalo u smeru angažovanog filma bilo da je u pitanju autorski ili namenski film. Sa svojim debitantskim dokumentarnim filmom ‘’Okupirani bioskop’’ osvaja više nagrada, a film biva prikazan na mnogobrojnim lokalnim i internacionalnim festivalima. Njen kratkometražni igrani film ‘’Mi nismo pokrenuli vatru’’ je premijerno prikazan na festivalu ‘’Slobodna zona’’ u Beogradu 2021. Trenutno radi na razvoju scenarija za dugometražni igrani film. Živi u Beogradu.

tomislav šoban

Tomislav Šoban

Tomislav Šoban

Rođen u Zagrebu 1981. Diplomirao 2004. na Odsjeku za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nakon studija tri godine radi kao grafički dizajner. Godine 2011. upisuje Akademiju dramske umjetnosti, na Odsjeku filmske i televizijske režije. 2020. godine je diplomirao na M.A. studiju filmske i tv režije, smjer igrani film na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  Filmovi su mu prikazani na mnogim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Oberhausen, Jihlava, 25 FPS, Animafest, Animateka, Zagreb Film Festival, Tabor Film Festival, Dani hrv. lma i ostali). Od 2009. godine aktivni je član Kinokluba Zagreb gdje snima svoje prve filmove. Od 2018. godine postaje predsjednik Kinokluba Zagreb te nastavlja usmjeravati djelovanje udruge u stvaranje filmske autorske amaterske scene . Voditelj je mnogih filmskih radionica za djecu, mlade i odrasle u drugim udrugama i organizacijama.

rem šileh

Rem Šileh

Rem Šileh

Rem Šileh prepliće istraživanje, pokretne slike, kustoski rad, montažu, arhiv i pisanje tekstova da bi preispitala oblike sećanja i kolektiviteta. Živi i radi između Brisela i Ramale. Na njenu praksu uticalo je dugo istraživanje militantne i revolucionarne prakse pokretnih slika u oslobodilačkim borbama i oko njih, naročito u Palestini, njenoj dijaspori i solidarnoj mreži. Članica je i ko-osnivačica kolektiva Subversive Film.

Kontakt

Dom kulture Studentski grad,
Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd
Telefon:+381112691442 Fax:+381113193889 Email:alternativefilmvideo@gmail.com Web:https://www.dksg.rs/
ALTERNATIVE FILM/VIDEO festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.
© Copyright 2021 - Dom kulture Studentski grad. Website developed by Spektrum kooperativa.
Alternative Film/Video festival

Alternative Film/Video festival