Okupirani bioskop (2018), režija Senka Domanović, dokumentarni, 87’

Okupirani bioskop (2018), režija Senka Domanović, dokumentarni, 87’

Kako je tema ovogodišnjeg izdanja festivala uloga i praksa pokreta Nesvrstanih u istorijsko-političkom kontekstu druge polovine XX veka,  ja bih svoju prezentaciju fokusirala na značaj zajedništva i solidarnosti u trenucima kriza bilo da su one globalnog ili lokalnog karaktera ali i na to koliko je (i zašto) značajno da autor filmskog dela prepozna aktuelni trenutak u kome živi bez obzira da li će mu to razumevanje poslužiti kao građa za sopstveno stvaralaštvo ili samo kao okvir u kome se kreće stvarajući, kao i koja je razlika između te dve legitimne autorske pozicije.

Senka Domanović – Rođena 1982. godine, u Beogradu, SFRJ. Diplomirala filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu omnibus filmom ‘’Oktobar’’ 2011. godine. Godinama radi kao nezavisni filmski profesionlac na filmskim i televizijskim projektima različitog formata. Pored ovog iskustva njen umetnički razvoj i lično sazrevanje se kretalo u smeru angažovanog filma bilo da je u pitanju autorski ili namenski film. Sa svojim debitantskim dokumentarnim filmom ‘’Okupirani bioskop’’ osvaja više nagrada, a film biva prikazan na mnogobrojnim lokalnim i internacionalnim festivalima. Njen kratkometražni igrani film ‘’Mi nismo pokrenuli vatru’’ je premijerno prikazan na festivalu ‘’Slobodna zona’’ u Beogradu 2021. Trenutno radi na razvoju scenarija za dugometražni igrani film. Živi u Beogradu.

Kontakt

Dom kulture Studentski grad,
Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd
Telefon:+381112691442 Fax:+381113193889 Email:alternativefilmvideo@gmail.com Web:https://www.dksg.rs/
ALTERNATIVE FILM/VIDEO festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.
© Copyright 2021 - Dom kulture Studentski grad. Website developed by Spektrum kooperativa.
Alternative Film/Video festival

Alternative Film/Video festival